Lær aktie anbefalinger på et investeringskursus

Aktie anbefalinger | Guldgrube eller fiasko?

Aktie anbefalinger

Aktie anbefalinger anvendes i stor stil indenfor den finansielle branche, som pejlemærke for hvilke sektorer eller grupper af aktier der formodes at give det største afkast indenfor mellem til langt sigt.

Aktie anbefalinger søges også af private investorer på udkig efter en hurtig eller ”sikker” investering, fordi det at udvælge sine egne aktier (stock picking) kan være noget af en tidskrævende eller uoverskuelig opgave for en relativ uerfaren investor.

Revisoren gav aktie anbefalinger

For en del år siden spurgte jeg en revisor om han havde nogle aktie anbefalinger, imens jeg sad og ventede på hans gennemgang af årsregnskabet for mit selskab:
Han svarede uden at tænke for meget over det: ”Hvis du vil investere en million kroner, så køb alle aktier i C20 – og vent”.

Selvom jeg allerede har oplyst dig om at det er en gammel historie, så ville du nok selv have gættet at det var for nogle år siden, da revisoren refererede til C20, der for længst har skiftet navn og øget antallet af aktier i indekset.

Instinktivt tænkte jeg: ”Idiot”, lige da revisoren havde sagt det.
Spørgsmålet er bare, om det var så idiotisk et råd, fremfor aktie anbefalinger som jeg havde håbet på?

Alle regner med at slå markedet med aktie anbefalinger

Du har sikkert læst om TESLA, el-bilsproducenten med Elon Musk i spidsen der er steget omtrent 700% i 2020.

Du har sikkert også læst om sidepapirer (udenfor C25 aktieindekset) i Børsen eller andre nyhedsmedier der er steget 1500% på få måneder.

Disse historier opildner den fejlagtige tro på, at det er muligt at slå markedet, det vil sige ende ud med en profit på et år der er større end hvad professionelle investorer klarer i afkast.

Det sker også for de få, lige som der er nogle få mennesker der vinder i LOTTO.
Mennesker elsker den slags historier om pludselige vindere, fordi det indgyder et håb om at det er muligt for enhver.

Aktie anbefalinger er blot en lotto kupon i et tabers spil, med mindre du lavere en grundig analyse af de aktie anbefalinger du modtager.

Hvis du er uerfaren investor, og alligevel tager chancen på en sådan investering, så er du enten spekulant med en 50-50 chance for positivt afkast eller endnu værre dumdristig med endnu større chance for tab.

Så hvad gør du?
Det mest fornuftige at gøre er, at finde en investeringsforening med et indeksprodukt uden gearing der matcher et givent indeks med et formodet afkast på 3-5% per år.

Ja, det er måske lidt kedeligt, og der kan gå et stykke tid før der er til ekstra rødvin og bøffer, til gengæld er chancen for tab meget lille.

Satser du på aktie anbefalinger fra en bager?

Bagere er gode til at bage brød og kager.
Vil du have ordentlige aktie anbefalinger, så søg dem hos en professionel (for eksempel bank, Aktionærforeningen eller velrenommeret investeringsforening).

Det bedste er egentlig at uddanne dig selv og stole på dig selv, frem for at være afhængig af andre og deres ofte subjektive vurdering.

De finansielle markeder bevæger sig op og ned i takt med gode og dårlige nyheder, så at finde en langsigtet god og ”sikker” investering, kræver at du kender til markedsforhold, basal teknisk analyse og et strejf af psykologi for at vælge vinder investeringer.

Når du uddanner dig selv kan du over tid hæve dit afkast fra typisk 5-10% om året til 15-20% uden at forøge din risiko.

Det bliver omregnet en forbedring af dit afkast på omtrent 2-300%, blot med nogle timers målrettet træning hvor du får indsigt i markeder, hvordan du læser trends i grafer, færdigheder i risikostyring med videre.

Alle kan tjene penge når markederne er i en bull trend (går opad), fordi KØB-og-HOLD strategien virker stort set uden for meget omtanke, så det er når der pludselig opstår volatilitet (større svingninger), korrektioner (investorer sælger ud for at tage profit) eller ”crash” (fremtidsudsigter ændres så markederne ”ryster”) at du kan støtte dig psykologisk og teknisk fordi du ved hvad du har brug for at gøre via dine indlærte investeringsfærdigheder.

Leder du som investor efter aktie anbefalinger, eller er du allerede i gang som investor og synes du at du mangler nogle færdigheder?
Så anbefaler jeg at du læser om et online investeringskursus ved at klikke på linket nedenfor:

Interesseret i online kurset aktier for begyndere?

🙂

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈
Her følger en artikel fra MarketWatch 1) dateret 16. januar 2021 der er frit oversat til dansk.

Aktie anbefalinger: Vindere og tabere i Bidens massive stimulus plan

Sektorer inklusive bank, bioteknologi, guldminedrift, grøn energi og infrastruktur vil være i spil i år.

Den valgte præsident Joe Biden annoncerede en stimuluspakke på 1,9 billioner dollars, og aktiemarkederne faldt. Hvad pokker foregår der?

Du havde måske forventet, at S&P 500 Index, Dow Jones Industrial Average DJIA og Nasdaq COMP ville stige på nyheden.

Pakken kan være for meget af det gode, og de smarte penge – professionelle investorer – ved det.
Naturligvis ønsker ingen at misbruge nogen, der har brug for personlig hjælp til at betale regningerne på grund af COVID-19 krisen, som ikke af deres egen handling. Det ville være hjerteløst.

Men investorer overvejer også det store billede.
I denne forstand kan stimuluspakken i sidste ende skabe flere problemer, end politikere regner med. Det skaber bestemt vindere og tabere på aktiemarkedet og økonomien, og den potentielle skade kan ramme næsten alle – men især de mindre velhavende.

Dette er ikke en politisk kommentar. Det er bare grundlæggende økonomi.
For at forstå, hvad der foregår, skal du være opmærksom på, hvor enormt massive stimulusprogrammerne er. Så tilgiv mig idet jeg deler nogle vigtige tal. Jeg gør det kort.

Økonomien påvirker aktie anbefalinger

Indtil videre får vi 4,8 billioner dollars i stimulus inklusive det som Biden lige har annonceret.

Plus, enorm monetær stimulans i form af kvantitativ lempelse fra 80% stigning i Federal Reserve’s balance.
Dette virker meget som overkill sammenlignet med den nødvendige stimulus på dette tidspunkt i rebounds fra tidligere recessioner, påpeger Jim Paulsen, Leuthold Groups markedsstrateg.

Overvej disse tal.
På lignende punkter, der kom ud af de tre store recessioner siden begyndelsen af 1980’erne, var forholdet mellem føderalt underskud og BNP kun 2,7% -4,5%. Nu er den enorme 15%.

Fra de sidste tre nedgangstider var den monetære forsyningsvækst 1,3% -9,5%, og nu er den massive 25%.

Obligationsmarkedet tilbyder også hidtil uset stimulans i form af billige penge. Historisk set var det 10-årige Treasury-udbytte 2,5% -7,2%. Nu er den 1,1%.
Lad os nu se på nogle af de potentielle vindere og tabere, og hvorfor stimulus nyhederne gør investorer nervøse.

Potentielle personlige tabere af aktie anbefalinger

Potentielle tabere: Arbejdstagere med lav indkomst og ældre

Den relativt massive stimulus kan meget vel skabe kortvarig gevinst, men langvarig smerte, advarer Paulsen.

Hvordan det?
Den massive stimulus kan få økonomien til at blive overophedet og inflationen høj nok til, at Federal Reserve kan fjerne beholderen der indeholder den.

En masse recessioner skyldes, at Fed handler sådan for at begrænse inflationen. Hvis en ny recession sker, kan de mennesker, der får mest ondt, muligvis være de mennesker, som politikere prøver at hjælpe mest nu, hvilket betyder dem med lavindkomst, mindst kvalificerede og fratrådte dele af vores befolkning.

En tilbagevenden til inflationen vil også skade ældre, der lever med faste indkomster.

Vindere på kort sigt, tabere på mellemlang sigt: Investorer

Hvis inflation raser, vil Fed handle for at kvæle den. Det er halvdelen af dets job. (Den anden halvdel er at skabe tilstrækkelig beskæftigelse.)

Enhver Fed-handling for at afkøle vækst for at begrænse inflationen kan få investorer til at gå i panik og sælge. Husker du de sidste par års “skrigeballoner”, som udløste store udsalg?

Dette er ikke kun investorer, der har problemer med at vænne sig af med rusmidlet der er regeringsinduceret vækst. Det er en legitim reaktion, i betragtning af at Fed-handling for at begrænse inflation har forårsaget så mange recessioner i fortiden.

Potentielle tabere som aktie anbefalinger

Potentielle tabere: Biotech-aktier

Mange af de bioteknologiske navne har været store vindere.
Men risikoen inden for bioteknologi stiger nu på grund af “for meget stimulus.”

Hvorfor?
Biotech-aktier er aktiver af lang varighed. Dette betyder, at buen med deres indtjeningspotentiale har en lang varighed ind i fremtiden, da så meget af deres potentielle vækst stammer fra produkter, der kommer til markedet flere år fra nu.

Langtidsaktiver værdiansættes ved at tilbagediskontere fremtidig indtjening til nutiden ved hjælp af en “diskonteringsrente” – typisk det 10-årige afkast.

Når 10-årige renter stiger, stiger diskonteringsrenten, hvilket reducerer nutidsværdien af fremtidig indtjening. Ikke godt for aktiver med lang varighed som bioteknologi. Dette negative opvejes delvist af udvidelsen af Biden-administrationen af loven om overkommelig pleje. Når flere mennesker har forsikring, hjælper det virksomheder, der sælger lægemiddelterapier og behandlinger.

Potentielle tabere: Guld- og guldminedrift

Guld fik endelig et godt løb i 2020, fordi det var en “frygthandel”. Folk har tendens til at gå til guld i tider med usikkerhed, fordi de mener, at dette beskytter deres rigdom.

Nu med al stimulus vil frygt for en recession fortsætte med at falde. Dette er ikke godt for guld, guldbehandlede fonde og guldaktier.

Det gule metal lider dobbelt, når renten stiger. Det skyldes, at en stor del af omkostningerne ved at eje guld er salgsomkostningerne. Sæt penge i guld, og det kan ikke tjene rente i obligationer. Når obligationsrenterne er super lave, som de var i 2020, er der ikke noget problem.

Nu med det 10-årige afkast, der stiger, vil guldinvestorer fange “udbytte misundelse.” De vil sælge guld for at få udbytte. Også ikke godt for guld.

Kortsigtede vindere som aktie anbefalinger

Vindere på kort sigt: Banker

Banker har haft en fantastisk vækst siden sidste sommer.

De er oppe, fordi rentekurven bliver mere opad skrånende. Ti-årige statsrenter stiger i forhold til kortsigtede renter på grund af den stigende inflationsrisiko.

Banker tjener penge til dels ved at låne til korte renter og udlåne til lange renter, kendt som nettorentemarginen. Så dette hjælper dem. Den gunstige rentekurveudvikling vil sandsynligvis fortsætte, da udsigterne til vækstinduceret inflation fortsætter med at stige – på grund af al stimulus.

Fordelene for bankerne udlignede de potentielle risici ved større regulering af demokrater, der nu dominerer Washington, D.C. Selvfølgelig vil enhver øget frygt for recession, der bliver udløst af Feds bestræbelser på at kontrollere inflationen, skade bankerne meget.

Vindere som aktie anbefalinger

Potentielle vindere: Grønne aktier

Biden tilbød ikke meget af en opdatering af sine grønne energipolitikker. Men han mindede os om, at de kommer.

Dette kan meget vel give et boost for grønne energilagre.

Hvad er der på vej?

“Alt, hvad jeg har set komme ud af Biden-teamet, er i overensstemmelse med det, de planlagde i starten i 2020,” siger porteføljeforvalter Cheryl Smith fra Trillium Asset Management, der administrerer John Hancock ESG Large Cap Core Fund og den fossilfrie Trillium ESG Global Equity Fund.

Dette betyder en kombination af incitamenter, investeringer, regulering og politik, der driver os mod 100% ren energi med nul nettoemissioner inden 2050, siger hun.

Politikskiftet vil begunstige virksomheder inden for elektriske køretøjer og dele, batterilagring, chips anvendt i ren energi, brintbrændstof, jernbaner, vandinfrastruktur og opgradering af bygninger for at gøre dem mere energieffektive.

Smith mener, at grønne investeringer og politikker også vil have en knock-on-effekt svarende til det, vi så under rumkapløbet i 1950’erne og 1960’erne. ”Rumprogrammet blev opfattet som meget dyrt, men det førte til en masse innovation,” siger hun. Enheden og internetnetværket, du bruger til at læse dette, havde for eksempel deres oprindelse i disse investeringer.
Smith er værd at lytte til, fordi hendes John Hancock-fond overgår Morningstar’s store blandingskategori med 2,5-3,8 procentpoint på årsbasis i løbet af de sidste et til tre år.

Og Trillium ESG Global-fonden udkonkurrerer sin verdens største aktiekategori med 3,3-4,9 procentpoint, annualiseret i de sidste tre til fem år.

Potentielle vindere: Infrastruktur

Ligeledes tilbød Biden ikke meget nye detaljer om infrastrukturudgifter for at øge væksten og reparere smuldrende motorveje og broer. Men den nye demokratiske dominans i Washington, D.C., rejser sandsynligheden for, at dette vil ske.

Eric Marshall, en porteføljeforvalter hos Hodges Capital Management, mener, at det sandsynligt er, at senatet og huset vil være om bord med en 40% stigning i udgifterne i løbet af de næste fem år.

”Hvis vi får noget lignende, ville det være meget materielt,” siger han. “Vi har virkelig ikke haft nogen stigning i motorvejsudgifterne i nogen tid.”

Han mener, dette ville være godt for byggematerialelagre , da de er virksomheder med hårde aktiver, vil de også få et løft fra enhver betydelig stigning i inflationen.

Opsummering af aktie anbefalinger

  1. Lyt til professionelle
  2. Lær selv at tjekke dine aktie anbefalinger på et investeringskursus
  3. Stol på dig selv og brug altid stoploss

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

*** Skaber du kun profit ved at købe – holde – og derefter sælge aktier?
Bliv klogere på også at tjene profit når markederne går ned ved at => shorte aktier.

*** Tror du at du kun kan tjene penge med en aktieportefølje?
Få tip til at profitere på andet end aktier => tjen penge.

*** Går du efter den maksimale profit som daytrader fremfor som investor?
Læs hvorfor det kan være en dårlig ide at satse på => day trading.

*** Smider du alt for meget profit i skraldespanden hos formueplejeforvaltere?
Læs hvordan du selv kan maksimere din profit frem for at satse på formuepleje.

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

Læs om aktiekurser
Læs om aktienyt
Læs om investeringskursus
Læs om investeringsrådgivning
Læs om investering i aktier
Læs om investering i aktier
Læs mere om iProfit™ modellen

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

Er du blevet lidt mere nysgerrig på hvordan du kan shorte aktier og tjene på nedgang i aktiemarkederne?
Så læs om et LIVE investeringskursus ved at klikke på linket nedenfor:

LIVE kursus i aktiehandel?

🙂

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

1) Læs den originale artikel om aktievindere på MarketWatch

Disclaimer:
Denne og andre sider på dette website, er underlagt den Disclaimer du kan læse i bunden af siden investering i aktier der også linker til denne side om aktie anbefalinger.