Sikker investering | Hvordan day trading kan ødsle dine penge væk

Sikker investering | Hvordan day trading kan ødsle dine penge væk

Day trading

Hvorfor day trading er sådan en utrolig dårlig idé lige nu, og hvad du skal gøre i stedet
Flere mennesker prøver at “spille” på markedet via day trading, og det ender ikke godt.

Leger du rundt med en investeringsapp? Forskning har vist, at langt de fleste daytradere mister penge.

Artiklen nedenfor er frit oversat fra NerdWallet, og udgivet med tilladelse på MarketWatch, og omtaler forhold i USA. (3. november 2020) 0)

Day trading er dødsdømt som sikker investering

Det nuværende day trading boom vil slutte, som denne vanvittige adfærd altid gør: i tårer.
Mens vi venter på det uundgåelige krak, skal vi ikke kun gennemgå hvorfor en novice i day trading er dømt på forhånd, men også hvorfor de fleste ikke bør handle eller endda investere i individuelle aktier.
Day trading betyder dybest set hurtigt at købe og sælge investeringer i håb om at tjene på små prisudsving. (Hurtigt kan betyde minutter eller sekunder, eller op til et par dage).

Mæglervirksomheder har rapporteret om en stigning i handel og nye konti i år startende med aktiekursnedbruddet i marts 2020, da investorer skyndte sig ind i markederne på udkig efter gode tilbud.

Da pandemi nedlukningerne holdt folk væk fra deres job og klasselokaler, fortsatte handelen med at vokse, især blandt unge voksne.

Plakatbarnet til denne guldfeber er Robinhood, en kommissionsfri investeringsapp, der bruger adfærdsmæssige små-skub (nudging) til at tilskynde folk til at handle.
Robinhood tilføjede over 3 millioner konti i 2021 og loggede i juni flere handler end nogen af de etablerede børsnoterede mæglere. Mere end halvdelen af deres kunder åbner deres første investeringskonto, siger virksomheden.
Folk kan begynde at handle med små beløb, fordi Robinhood tilbyder brøkaktier. Ud over aktier og gensidige fonde tillader appen handel med optioner, kryptovaluta og guld. Kunder starter med en marginkonto, der giver dem mulighed for at låne penge til handel og forstærke både deres gevinster og deres tab.

Påtænker du at starte som investor, eller er du allerede i gang som investor og synes du at du mangler nogle færdigheder?
Så anbefaler jeg at du læser om et online investeringskursus ved at klikke på linket nedenfor:

Online kursus aktier for begyndere?

🙂

Troede du day trading var nemt?

Alexander Kearns, 20, er et eksempel på, hvad der kan gå galt. Studenten ved University of Nebraska begik selvmord efter at have set en negativ saldo på $730.165 på sin Robinhood konto. Novice traderen kan have misforstået et potentielt tab på en del af en optionshandel, som han foretog ved hjælp af lånte penge, som et tab på hele transaktionen.
I virkeligheden havde han 16.000 dollars kontant på sin konto, da han døde.

Forskning har vist, at langt størstedelen af day tradere mister penge, og kun cirka 1% får konsekvent bedre afkast end en billig indeksfond.

Et stigende aktiemarked og en strøm af uerfarne og spændte investorer, der er villige til at byde aktiekurserne op, har overbevist mere end et par day tradere om, at de er en del af den 1%.
De bliver ægget fremad af de få mennesker, der rent faktisk vil tjene penge: Krejlere, der sælger seminarer, e-bøger og strategier, der siges at lære dig, hvordan du med succes kan handle.

Fejlbedømt day trading: Aktierne går ikke altid op

Aktier er generelt en glimrende måde at øge formuen på lang sigt. Hvis du kan modstå tilbagegangen, har aktier historisk set givet et godt afkast.

Disse afmatninger kan dog være ekstraordinære. Aktier mistede halvdelen af deres værdi under recessionen 2007-09, der startede i december 2007. Markedet mistede næsten 90% af sin værdi i de første år af den store depression i 1929.
Langvarig tilbagegang har sprunget tidligere aktiebobler, inklusive den, der dannedes under dot-com bølgen.
Nasdaq Composite aktieindekset steg med 400% på fem år, for kun at miste alle disse gevinster fra marts 2000 til oktober 2002.
Markeder, der går ned, kommer til sidst op igen. Det gælder ikke for individuelle aktier. Enhver enkelt aktie kan miste værdi, nogle gange helt til nul og aldrig komme sig.

Den fornuftige måde at afdække denne risiko på er diversificering. Det betyder at købe aktier i mange, mange virksomheder, herunder virksomheder i forskellige størrelser, i forskellige brancher og i forskellige lande. Det er ofte uoverkommeligt dyrt for de fleste individuelle investorer, hvorfor gensidige fonde og børshandlede fonde er et bedre valg.

Der findes ingen gratis sikker investering

En anden måde at øge velstanden på er at minimere investeringsomkostningerne.
Det betyder at handle mindre, ikke mere, fordi handel medfører omkostninger, selv når der ikke er nogen kommission involveret.
En anden måde, hvorpå omkostninger afholdes, er i det, der kaldes bid/ask-spread.
De banker og finansielle institutioner, der faciliterer handel med forskellige aktier, kaldes market makers.
De tilbyder at sælge aktier til en bestemt pris (ask kursen) og vil købe til en lidt lavere pris (bid kursen).
Folk, der handler med aktier også indenfor day trading, mister øjeblikkeligt lidt penge på hver transaktion på grund af denne forskel. Det betyder ikke så meget for lejlighedsvis handlende, men omkostningerne akkumulerer, hvis du vælter aktier ind og ud af din portefølje.
Den største potentielle omkostning er dog, at hver handel udsætter din portefølje for de mange måder, vi mennesker har mulighed for at ødsle med vores penge. Vi afskyr at tabe, og vi vil undgå at fortryde, så vi holder fast i tabende aktiehandler. Vi tror, at vi kan forudsige fremtiden, eller at den vil afspejle den nylige fortid, når dette år skulle have lært os, at det kan vi ikke, og det vil den ikke.
Vi tror også, at vi ved mere, end vi gør, en kognitiv bias kendt som overtillid. Hvis du er fast besluttet på at handle eller afprøve day trading, skal du ikke ”spille” for mere, end du har råd til at tabe, fordi du næsten helt sikkert vil.
📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈
Slut på artiklen, resten er egne kommentarer.

U-sikker investering, day trading er gambling

Hvis du leder efter en sikker investering, og tror at den findes indenfor day trading, så tro om igen.

Det er sandt at der kan tjenes penge, endda MANGE penge ved day trading, også flere end ved blot køb-og-hold aktier.

Det kræver dog gode strategier, mentaltræning og præcis eksekvering for at opnå dette – så at opfatte day trading som en sikker investering af din forbrugte tid, er en sandhed med modifikationer.

Day trading er nemlig et ”tabers spil”, fra det engelske ”losers game”, fordi der ofte kun er 50/50 chance for at du har ret i din formodning om hvilken vej markederne bevæger sig indenfor kortere tid (OP eller NED).
Det kræver en robust psyke at få day trading til at blive en sikker investering, da du har brug for at kunne tage tab på tab på tab på tab, og så vinde så STORT at det overstiger de forrige tab.

Det er også muligt at bruge day trading teknikken scalping 1), som er baseret på jagten efter små gevinster indenfor meget kort tidsramme (sekunder eller minutter), hvor der bruges stor gearing (multiplikationsfaktor) for at opnå en anseelig profit.

Her kan det naturligvis også gå galt, modsat en sikker investering, og personligt har jeg da tabt €13825 på 2 timer og 38 minutter (september 2020) i day trading på aktieindeks ved brug af scalping, fordi jeg havde en ”off” dag, manglede at være mentalt forberedt og koncentreret i øjeblikket, og nægtede at erkende at markedsretningen talte sandt som den altid gør…

Det kan være en brat opvågnen, selvom det tabte beløb kun var en mindre del af hele investeringskontoen, og der er kun dette at gøre derefter:

 • Gennemgå alle eksekverede handler for tidsperioden
 • Revurdere beslutninger ud fra aktiegrafen
 • Indse og lære af de fejl der er gjort

Ved at udsætte dig selv for det ofte ydmygende i at gennemgå handlerne og de forkerte beslutninger, er der chance for at læring indlejres i din psyke, således at du kan undgå at lave de samme fejl en eller flere gange til i fremtiden.

Day trading kan skabe chokerende hurtig profit!

OPDATERET:
Her til er det også værd at nævne, at en anden dag (13. november 2020) blev der skabt €570 i profit på 14 sekunder, og igen en anden dag (3. december 2020) blev der skabt €690 i profit på 6 sekunder.
De nævnte beløb har ingen mulighed for at udligne hinanden, blot betyder et tab på €13.825 på 158 minutter en ”tabsrate” på €87,50 per minut – og en profit på €570 på 14 sekunder giver en ”profitrate” på €2.442 per minut.

Den 19. og 20. november 2020 brugte jeg tiden på at optimere scalping teknik til mest mulig profit i Euro med 100 CFD på kortest mulig tid(= sekunder).
Eksperimentet har haft til formål at bevise hvor nemt det er at supplere for eksempel en lønindkomst med et forbrug på cirka 5-10 minutter hver dag, heraf 2-3 minutters forberedelse til hver scalp på nogle få sekunder.
Henover de næste par uger blev der også lejlighed til et par ekstra scalps.

Bedste resultater (13. november – 3. december 2020):

 • €570 på 14 sekunder, omregnet = cirka €2.442 per minut i ”profitrate”
 • €823 på 14 sekunder, omregnet = cirka €3.527 per minut i ”profitrate”
 • €718 på 11 sekunder, omregnet = cirka €3.916 per minut i ”profitrate”
 • €333 på 8 sekunder, omregnet = cirka €2.497 per minut i ”profitrate”
 • €251 på 7 sekunder, omregnet = cirka €2.151 per minut i ”profitrate”
 • €690 på 6 sekunder, omregnet = cirka €6.900 per minut i ”profitrate” (personlig rekord i ovennævnte periode)
 • €230 på 6 sekunder, omregnet = cirka €2.300 per minut i ”profitrate”
 • €370 på 5 sekunder, omregnet = cirka €4.440 per minut i ”profitrate”
 • €377 på 5 sekunder, omregnet = cirka €4.524 per minut i ”profitrate”

€377 på 5 sekunder svarer til en timeløn omregnet i DKK på 2.035.800 kr. (hvis en sådan timeløn var mulig ved brug af kun 100 CFD).
€690 på 6 sekunder svarer til en timeløn omregnet i DKK på 3.105.000 kr. (hvis en sådan timeløn var mulig ved brug af kun 100 CFD).

Så det er naturligvis muligt at tjene penge med day trading, ret mange penge og ekstremt hurtigt, endda så det har minimal forstyrrende effekt på hvad du ellers bruger din dag på – hvis du ønsker at dygtiggøre dig i scalping af aktieindeks.

Hvis du derfor bare kunne skabe for eksempel €250 i profit hver dag i blot 20 dage om måneden, ville du opnå en ekstraindtægt hver måned på omtrent 37.500 kr. (før skat) udover en månedsløn.
📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈
Nedenfor er en anden negativ-realistisk international artikel oversat til dansk (CNBC, 20. november 2020).

Pas på Robinhood super brugere: De fleste i day trading mister penge

Day tradere har en forfærdelig statistik.

Akademikere, der studerer dem der udvælger aktier, har længe observeret, at langt størstedelen af professionelle pengeforvaltere – ca. 85% – underpræsterer deres benchmark over en flerårig periode.

Nu vender disse fagfolk sig mod detail day tradere og advarer om, at de samme dårlige resultater også gælder for dem.

“Jeg forveksler ikke day tradere med seriøse investorer,” skrev Princeton-professor Burton Malkiel, forfatter af “A Random Walk Down Wall Street”, i en blog for Wealthfront, hvor han er investeringschef.

”Seriøs investering involverer bred diversificering, genbalancering, aktiv skatteforvaltning, at undgå markedstiming, fortsætte den valgte strategi og brug af investeringsinstrumenter såsom ETF’er med gebyrer på bundniveau. Lad dig ikke vildlede med falske påstande nem profit fra day trading.”

Det der bakker Malkiel op, er et stort antal akademiske studier, der går 20 år tilbage, og konsekvent viser day trading og andre meget aktive tradere har svært ved at tjene penge over noget mere end korte perioder.

Robinhood day trading er i søgelyset

Den seneste undersøgelse, “Attention Induced Trading and Returns: Evidence from Robinhood Users,” blev offentliggjort i oktober og undersøgte handelsaktivitet hos Robinhood fra 2. maj 2018 til 13. august 2020. De studerede især “ekstreme hyrdebegivenheder” hvor Robinhood tradere trængte sig sammen i bestemte aktier.

De konkluderede, at under de ekstreme “lemmingebegivenheder”, “oplever de øverste 0,5% af aktier, der købes hos Robinhood hver dag, en tilbagegang på ca. 5% i gennemsnit i løbet af den næste måned, mens de mere ekstreme ”lemmingebegivenheder” har tilbagegang på cirka 9%.”

Konklusionen:

“Store stigninger i Robinhood brugere ledsages ofte af store prisstigninger og efterfølges af pålideligt negativt afkast.”

Hvorfor skete det? Forfatterne bemærkede, at de fleste Robinhood investorer er uerfarne, så de har tendens til at jage præstation. Appens layout, der henleder opmærksomheden på de mest aktive aktier, får også traderne til at købe aktier “mere aggressivt end andre detailinvestorer.”

Endelig kan brugervenligheden af webstedet og det faktum, at det er kommissionsfrit, også tilskynde til handel. ”Som det fremgår af omsætningshastigheder mange gange højere end hos andre brokerfirmaer, er Robinhood brugere mere tilbøjelige til at handle spekulativt og mindre sandsynligt, at de handler af grunde som for eksempel at investere deres pensionsopsparing, likviditetskrav, skattetabssalg og genbalancering.”

Hvorfor falder aktier, der ”spiker op”, når Robinhood tradere hober sig så hurtigt op? Ud over tilbagevenden til gennemsnittet foreslår forfatterne, at short sælgere er helt opmærksomme på Robinhood handelsmønstre. ”Disse tilbagegange ser ud til at være velkendte, da aktier som Robinhood brugere stimlede sammen i, tiltrak betydelig short interesse,” skrev de.

En talsmand fra Robinhood nægtede at kommentere undersøgelsen, men i en erklæring, der blev sendt til CNBC, sagde han: ”[Vi] ser beviser, at de fleste af vores kunder er ”køb og hold”, og 98% af vores kunder er ikke mønster day tradere.”

Omfattende day trading undersøgelser

Alligevel er andre undersøgelser af day tradere kommet til lignende konklusioner.

En undersøgelse offentliggjort i juni af næsten 1.600 brasilianske day tradere, der fulgte deres aktivitet i et år, konkluderede, at kun 3% tjente penge. Forfatterne undgik påstande om, at day tradere kan tjene penge over korte perioder (en dag eller en uge) og koncentrerede sig om day trading aktivitet over længere perioder.

Deres konklusion:

”Vi viser, at det næsten er umuligt for enkeltpersoner at udføre day trading som levebrød, i modsætning til hvad kursusudbydere hævder. Vi observerede alle personer, der begyndte på day trading mellem 2013 og 2015 på det brasilianske futuresmarked, det tredje største i verden målt på volumen. Vi fandt ud af, at 97% af alle personer, der holdt ud i mere end 300 dage, tabte penge. Kun 1,1% tjente mere end den brasilianske mindsteløn og kun 0,5% tjente mere end startlønnen for en bankansat – alt sammen med stor risiko.”

Day trading i Taiwan

Uha.

En undersøgelse fra 2011 af day trading i Taiwan over en 15-årig periode fra 1992 til 2006 viste kun lidt bedre resultater. Day trading er populært i Taiwan. I et gennemsnitligt år engagerer omkring 360.000 personer sig fra Taiwan i day trading, ifølge forfatterne.

Deres konklusion:

“I overensstemmelse med tidligere arbejde omkring de enkelte investorers resultater mister langt størstedelen af daytradere penge.” De bemærker dog, at en lille gruppe (cirka 15%) tjener højere afkast efter gebyrer, men at “nogen overpræstation forventes ved rent held.”

En senere version af papiret, der blev offentliggjort i 2013, konkluderede: “Mindre end 1% af dem der er engageret i day trading er i stand til forudsigeligt og pålideligt at tjene positive unormale afkast efter gebyrer.”

Hvad med den lille gruppe, der måske gør det bedre end rent held? Forfatterne spekulerer i, at “En måde, hvorpå daytradere kunne skabe profit, er ved at levere likviditet gennem passive limitordrer til uinformerede investorer, der er for ivrige efter at betale for hurtig eksekvering.”

Med andre ord, den lille brøkdel af daytradere, der faktisk tjener penge i Taiwan, gør det ved at handle med “dumme penge” – andre daytradere og almindelige investorer.

Charles Schwab day trading

En ældre undersøgelse, der går tilbage til 2000, klarede sig ikke bedre i day trading. Brad M. Barber og Terrance Odean fra University of California, Berkeley, analyserede 66.000 handelskonti hos Charles Schwab fra 1991 til 1996. De fandt ud af, at de, der handlede mest, tjente et årligt afkast på 11,4%, mens markedet samlet set returnerede 17,9%.

I betragtning af dette bevis, hvorfor fortsætter day trading, og hvorfor er det så populært? Forfatterne konkluderede, at meget aktive tradere tror tilsyneladende, at de ved mere, end de virkelig gør. ”For meget tillid kan forklare høje handelsniveauer og den deraf følgende dårlige præstation for individuelle investorer,” sagde forfatterne.

Deres konklusion gentager konklusionerne fra de andre undersøgelser.

”Vores centrale budskab er, at day trading er farligt for din formue… De, der handler mest, får mest ondt.”

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈
Nedenfor er en tredje let læst international artikel oversat til dansk (MarketWatch, 9. december 2020). 2)

Han mistede $50 millioner ved day trading som universitetsstuderende

imens han boede i en lejlighed til 39 millioner dollars – nu sagsøger hans mor ham.

”For ham var det en chokerende sum at have mistet, især så hurtigt”

Temur Akhmedov var ikke din typiske universitetsstuderende.
Søn af en russisk milliardær, boede Temur i en lejlighed til 39 millioner dollars i London, der blev givet til ham, da han bare var teenager.

I løbet af denne tid udviklede han smag for aktiemarkedet. En dyr smag.

I henhold til de iøjnefaldende detaljer i en af Europas største skilsmissesager, dækket af Financial Times, hævdede Temur, at han mistede omkring 50 millioner dollars ved day trading, mens han studerede private banking på den prestigefyldte London School of Economics.

Temurs mor, Tatiana, kæmper for at få 606 millioner dollars som hendes tidligere mand Farkhad Akhmedov skylder hende, fra et forlig i 2016.

For sin del har Farkhad, hvis enorme formue inkluderer en superyacht, en helikopter og en privat kunstsamling, nægtet at betale, fordi han sagde, at forliget blev erstattet af deres skilsmisse i Moskva to årtier tidligere.

Nu søger hun 94 millioner dollars fra sin søn, der bestrider kravet.

Tåbelig day trading adfærd

Tatiana sagde, at Temur, hendes ældste, hjalp sin far med at skjule aktiver for hende. Men han sagde, at han mistede det hele med nogle forfærdelige handler.

Farkhad, en tidligere pelshandler, der blev en af Ruslands rigeste oligarker ved at tjene penge på en gasproducent i Sibirien, var ikke så tilfreds med sin søns udnyttelse af markederne.

”Jeg formodede, at han tænkte, at han aldrig ville have lavet de samme fejl, som jeg havde,” sagde Temur i kommentarer fra Bloomberg.

“For ham var det en chokerende sum at have mistet, især så hurtigt.” Han startede tilsyneladende ikke så uheldig i aktiespillet. Han sagde, at han oprindeligt havde nogle sejre, men derefter ramte en tabende række, hvor han øgede risikoen for at få det tilbage og i sidste ende mistede alt.

Hvad angår retssagen, sagde Temurs advokat ved åbning af skriftlige bemærkninger, at de penge, der blev videregivet af hans far, ikke var en del af en kunstfærdig ordning for at beskytte aktiver.

”At summen var astronomisk, har intet med sagen at gøre,” sagde han.

“Nogle af de ekstremt rige overdænger deres børn med ufattelige summer. Det er, hvad Farkhad og Tatiana gjorde under deres ægteskab; Farkhad fortsatte det mod slutningen af ægteskabet og derefter.
📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈
Nedenfor er en fjerde international artikel oversat til dansk (CNBC, 17. december 2020). 3)

SEC anklager Robinhood for at vildlede day trading kunder om, hvordan de tjener penge

Securities and Exchange Commission anklagede torsdag Robinhood for at bedrage day trading kunder om, hvordan deres app til aktiehandel tjener penge og ikke leverer den lovede bedste udførelse af handler.
Robinhood indvilligede i at betale en civilstraf på 65 millioner dollars uden at indrømme eller benægte SEC’s fund. En advokat for virksomheden sagde, at fremgangsmåden “ikke afspejler Robinhood i dag.”

Start-up virksomheden i Silicon Valley, som eventuelt har planer om at blive børsnoteret, har samlet mere end 1 mia. $ i finansiering i 2020, hvilket hæver Robinhoods værdiansættelse til 11,7 mia. $.

Robinhood og day trading i gamle dage

”Mellem 2015 og slutningen af 2018 fremsatte Robinhood vildledende udsagn og undladelser i kundekommunikation, herunder på ofte stillede spørgsmålssider på sit websted, om sin største indtægtskilde, når de beskriver, hvordan de tjente penge – nemlig betalinger fra tradingfirmaer til gengæld for, at Robinhood sendte sine kundeordrer til disse firmaer for udførelse, også kendt som ”betaling for ordreflow”, sagde SEC.

”Et af Robinhoods salgsargumenter til day trading kunder var, at handlen var ”provisionsfri”, men på grund af sin usædvanligt høje betaling for ordreflow, blev Robinhood kundernes ordrer udført til priser, der var ringere end andre mægleres priser,” tilføjede erklæringen.

Den favoriserede app til aktiehandel er bedst kendt for at være banebrydende for “kommissionsfri handel.” Robinhood og resten af online-mæglerbranchen er afhængige af, hvad der kaldes betaling for ordreflow som deres profitmotor i stedet for kommissioner. At tage betaling for ordreflow fra Wall Street-firmaer er en kontroversiel, men juridisk praksis udført af de fleste elektroniske mæglere.

For Robinhood er det den største indtægtskilde. Robinhood modtog 180 millioner dollars i betalinger for handler i andet kvartal, ifølge en SEC-arkivering. SEC-ordren viste, at Robinhood leverede ringere handelspriser, der kostede kunderne 34,1 millioner dollars, selv efter at have overvejet besparelserne ved ikke at betale en provision. “Robinhood leverede vildledende oplysninger til day trading kunderne om de sande omkostninger ved at vælge at handle med firmaet,” sagde Stephanie Avakian, direktør for SECs håndhævelsesafdeling.

“Mæglerfirmaer kan ikke vildlede kunder om ordreudførelseskvalitet.” Markedsførere som Citadel Securities eller Virtu betaler e-mæglere som Robinhood for retten til at udføre kundehandel. Mægleren betales derefter et mindre gebyr for de aktier, der dirigeres, hvilket kan resultere i op til millioner, når day trading kunder handler så aktivt som de har i år.

Robinhood oplevede investor og day trading rekordvækst i 2020

Robinhood har oplevet rekordvækst i 2020 på grund af den hidtil usete markedsvolatilitet fra Covid-19-pandemien. Robinhood opnåede en rekord med 3 millioner nye kunder i de første fire måneder af 2020.

”Forliget relaterer til historisk praksis, der ikke afspejler Robinhood i dag,” sagde Dan Gallagher, Robinhoods juridiske chef i Robinhood.
“Vi anerkender ansvaret med at have hjulpet millioner af investorer med at foretage deres første investeringer, og vi er forpligtede til at fortsætte med at udvikle Robinhood, når vi vokser til at imødekomme vores kunders behov.”

En talsmand for Robinhood tilføjede: ”Vi er fuldt ud gennemsigtige i vores kommunikation med day trading kunder om vores nuværende indtægtsstrømme, og har forbedret vores bedste udførelsesprocesser betydeligt og har etableret forbindelser med yderligere markedsproducenter for at forbedre udførelseskvaliteten.”

SECs anklager ankom en dag efter, at Massachusetts-tilsynsmyndigheder indgav en klage, der beskyldte handelsappen for rovdyrsagtig markedsføring på uerfarne day trading investorer. Klagen citerer Robinhoods “aggressive taktik for at tiltrække uerfarne investorer, dens brug af gamification-strategier til at manipulere kunder og dens manglende evne til at forhindre hyppige afbrydelser og forstyrrelser på dets handelsplatform.”
📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈
Nedenfor er en femte international artikel oversat til dansk (MarketWatch, 19. december 2020). 4)

Hvorfor Robinhoods $65 millioner bøde er en advarsel for day trading investorer.

”Du sparer en krone for at miste en femmer.”

”Hvis du ikke betaler for noget, skal du betale for det på en måde, du ikke kan se,” siger en forbrugeradvokat

Robinhood, appen til aktiehandel, der er populær blandt unge investorer til day trading, var ikke gennemsigtig over for kunderne om, hvordan den tjener penge gennem sin kommissionsfri platform og levede ikke op til sin pligt til at sikre, at brugerne fik de bedste betingelser for handler, sagde Securities and Exchange Commission (SEC) torsdag.

Ved at gå med til Robinhoods fristende $0 kommissioner i stedet for mæglervirksomheder med $5 handelsordreprovisioner, gik investorerne glip af $34 millioner over cirka en tre års periode takket være ringere handelspriser, hævdede SEC. Og det er efter at have afregnet omkostningerne ved kommissioner på 5 dollar handelsordrer, tilføjede SEC.

Nu betaler Robinhood en bøde på $65 millioner for at løse regulatorens afgifter og accepterer at betale for en uafhængig compliance konsulent, der vil gennemgå tilgangen, når de beskæftiger sig med virksomheder for at udføre brugerhandler.

Robinhood – som ikke indrømmer eller benægter SEC-fundene – betaler pengene og lægger sagen bag sig, da de ser på et børsintroduktion.

Der findes ingen fri handel som investorer eller ved day trading

Bøden vedrører tidligere praksis, der ikke afspejler, hvad virksomheden er nu, ifølge en erklæring fra Robinhood. Alligevel sagde Barbara Roper, direktør for investorbeskyttelse hos Consumer Federation of America, at Robinhood synes at være “mere fokuseret på at lave en sej app end at have en mæglerforhandler, der overholder værdipapirlove, at investorer ved day trading får de bedste tilgængelige priser, når de handler. ”

Hun og andre forbrugeradvokater siger, at sagen indeholder advarselshistorier, som spirende investorer har brug for at holde fast i.

Disse lektioner som for eksempel de potentielt skjulte omkostninger på $0 provisioner og uklare økonomiske risici – alt det, er værd at huske på et tidspunkt, hvor Robinhood ikke er det eneste sted at handle uden provision, og flere mennesker prøver at lege i markedet med et par tommelfinger-swipes.

Der findes intet som fri aktiehandel.

Når Robinhood-brugere ønsker at købe eller sælge en aktie, udfører appen ligesom andre detailmæglerforhandlere ikke selve handlen, sagde SEC-sagsanlægget. Robinhood ruter ordrer til virksomheder, der betaler for at modtage ordren og udføre handlen.

Men mæglerforhandlere som Robinhood har det, der kaldes en “pligt til bedste udførelse”, hvor de skal søge de mest gunstige betingelser for en kundeordre, ifølge SEC. (Det kan betyde eksekveringspris eller andre faktorer som eksekveringshastighed, bemærkede Roper.)

Problemet er, når detailmæglerforhandlere betales for ruteordrer, at det skaber en potentiel interessekonflikt, hvor mæglervirksomheden kunne placere sine egne økonomiske interesser over en kundes, der bare ønsker en hurtig handel, sagde SEC.

Day trading mægler fejler forpligtelse

Nogle gange kan langsomme handler misse en øre eller en halv øre, da ordrer indhenter konstant bevægelige markeder, men det hele akkumuleres og kommer aldrig day trading eller investorer til gode, sagde Lev Bagramian, senior sikkerhedspolitisk rådgiver hos Better Markets, en investor beskyttelsesorganisation.

Robinhood fejlede angiveligt sin pligt, sagde SEC. ”Day trading kunder modtog dårligere udførelsespriser sammenlignet med hvad de ville have modtaget fra Robinhoods konkurrenter. … Disse ringere priser skyldtes i vid udstrækning de usædvanligt høje beløb, Robinhood opkrævede de vigtigste handelsfirmaer for muligheden for at opnå Robinhoods kundeordreflow.” sagde sagsanlægget.

For Roper kan sagen koges ned til dette: “Du sparer en krone for at miste en femmer.”

Og det er en påmindelse om, at $0 ikke betyder ingen omkostninger, tilføjede hun.
”Du betaler. Du ved bare ikke, hvordan du betaler. Dette er ikke en velgørende handling. Det er en pengeindtjeningsvirksomhed. Hvis du ikke betaler for noget, skal du betale for det på en måde, du ikke kan se.”

“Forliget vedrører historisk praksis, der ikke afspejler Robinhood i dag,” sagde Dan Gallagher, Robinhoods juridiske chef og tidligere SEC-kommissær.
“Vi anerkender ansvaret med at have hjulpet millioner af investorer med at foretage deres første investeringer, og vi er forpligtede til at fortsætte med at udvikle Robinhood, imens vi vokser til at imødekomme vores kunders behov.”

Statslige tilsynsmyndigheder siger, at Robinhood gør handel alt for sjov og for let.

SEC annoncerede bøden på $65 millioner en dag efter, at de statslige finansielle myndigheder i Massachusetts indgav deres egen administrative klage over Robinhood. Virksomheden forvandler investering til et spil for unge day trading investorer, der bliver udsat for unødvendige handelsrisici, hævdes klagen.

”Millioner af mennesker har foretaget deres første investeringer gennem Robinhood, og vi er fortsat fokuseret på at betjene dem.” – Robinhood-erklæring

En talskvinde for Robinhood sagde, at virksomheden vil “kraftigt” bestride sagen.
”Robinhood er en selvstyret mæglerforhandler, og vi fremsætter ikke investeringsanbefalinger. I løbet af de sidste par måneder har vi arbejdet flittigt på at sikre, at vores system skaleres og er tilgængelige, når folk har brug for dem. Vi har også foretaget væsentlige forbedringer af vores tilbud, idet vi tilføjer beskyttelsesforanstaltninger og forbedret undervisningsmateriale. Millioner af mennesker har foretaget deres første investeringer gennem Robinhood, og vi er fortsat konstant fokuserede på at betjene dem.”

Illusionen om day trading på kundens præmisser

SEC-sagen og Massachusetts-anklagen er “forskellige aspekter af det samme problem. Firmaet sætter sin egen interesse foran kundernes økonomiske interesse.” sagde Roper.

Det er også en del af et større problem, idet day trading handel bliver super tilgængelig og tilsyneladende gratis, sagde Roper.
For investoren, “Er det en slags fjernelse af en disciplinær faktor,” at tænke sig om, før man tager potentielt vigtige investeringsbeslutninger, sagde hun.

Nogle finansielle rådgivere har argumenteret for det samme om andre virksomheder. Da Charles Schwab Corp. og TD Ameritrade frafaldt deres provision (før Schwab erhvervede TD Ameritrade), sagde rådgivere, at $0 provisionen ville gøre det lettere at handle impulsivt, tabe penge og skabe markedsvolatilitet.

“At handle uden disciplin og uden omkostninger, det er opskriften på en katastrofe” fortalte en rådgiver MarketWatch på det tidspunkt.

Hvordan kan detailinvestorer vide, at de får det bedste tilbud på $0-handler?

Roper er i tvivl om, at investorer fuldt ud kan forstå det tekniske på direktiver som “bedste udførelse” og derefter fremhæve og sammenligne mæglerplatforme.
”Det kommer til at være brancheslang, og ingen vil vide, hvad de skal gøre med disse oplysninger,” sagde hun. Derfor er det vigtigt at have stærke regulatorer på vagt, sagde hun.

Bagramian (senior sikkerhedspolitisk rådgiver hos Better Markets ) sagde, at det brancheomspændende spørgsmål om betaling til rutehandelsordrer var “modent til regulering”, idet Biden-administrationen kommer ind.

”Dette er en skat på investoren. En krone her, en halv krone der, det bliver milliarder af dollars, der opretholder denne syge økonomiske ordning, ”sagde han.

I Robinhoods tilfælde var betalingen for ordreflow på et tidspunkt i 2015 til 2016 80% af virksomhedens indtægter, sagde SEC-sagsanlægget. Men en side med ofte stillede spørgsmål på Robinhoods hjemmeside omkring det tidspunkt sagde, at denne omsætning var “indirekte” og “ubetydelig”, ifølge SEC.

Mellem 2015 og 2018 fik Robinhoods kundeservicemedarbejdere omkring 150 spørgsmål fra kunder om, hvordan det tjente penge, men repræsentanterne nævnte ikke betaling for ordreflow, ifølge SEC.

Tidlige 2018-træningsdokumenter fortalte Robinhoods kunderådgivere at “undgå” at diskutere sagen, sagde SEC-sagsanlægget.

Selvom Robinhood afslørede nogle oplysninger i den krævede SEC-rapportering, blev disse detaljer gemt inde i en “afsløringslåst” webside og ikke åbenlyst vist, sagde SEC.

“Vi er fuldt gennemsigtige i vores kommunikation med kunder om vores nuværende indtægtsstrømme, har forbedret vores bedste udførelsesprocesser betydeligt og har etableret relationer med yderligere markedsproducenter for at forbedre udførelseskvaliteten,” sagde en talsmand for Robinhood.
📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

Slut på artiklen, resten er egne kommentarer.

AL begyndelse kan være svær, uden den fornødne træning eller en dygtig mentor.
Kaster du dig som novice ud i day trading fordi det er; spændende, afvekslende i forhold til kedsomhed eller drømmen om rigdom – ja, så er du formentlig dømt til at tabe – STORT!

Vær ansvarlig overfor dine egne penge, brug omtanke, LÆR FÆRDIGHEDERNE FØRST, træn derefter med små penge – skalér så op efter beviselig succes og opnå din fortjente rigdom 😀

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

*** Skaber du kun profit ved at købe – holde – og derefter sælge aktier?
Bliv klogere på også at tjene profit når markederne går ned ved at => shorte aktier.

*** Tror du at du kun kan tjene penge med en aktieportefølje?
Få tip til at profitere på andet end aktier => tjen penge.

*** Smider du alt for meget profit i skraldespanden hos formueplejeforvaltere?
Læs hvordan du selv kan maksimere din profit frem for at satse på formuepleje.

*** Skyder du tit dig selv i foden med aktie tip fra andre?
Læs hvd du kan gøre for at vinde med aktie anbefalinger.

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

Læs om aktiekurser
Læs om aktienyt
Læs om investeringskursus
Læs om investeringsrådgivning
Læs om investering i aktier
Læs om investering i aktier
Læs mere om iProfit™ modellen

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

Er du blevet lidt mere nysgerrig på hvordan du kan shorte aktier og tjene på nedgang i aktiemarkederne?
Så læs om et LIVE investeringskursus ved at klikke på linket nedenfor:

LIVE kursus i aktiehandel?

🙂

📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈📈

0) MarketWatch om tab af penge ved day trading
1) Læs mere om at scalpe (Investopedia)
2) MarketWatch om tåbelig day trading
3) CNBC om Robinhood vildledende day trading markedsføring
4) MarketWatch om SEC sagsanlæg imod Robinhood day trading

Disclaimer:
Denne og andre sider på dette website, er underlagt den Disclaimer du kan læse i bunden af siden investering i aktier der også linker til denne side om sikker investering og day trading.